Søg
Close this search box.

WordPress – Lav din egen hjemmeside (Guide)

Del

WordPress er et indholdsstyringssystem (CMS), der gør det muligt for dig at oprette en hjemmeside eller en blog fra bunden uden at du behøver nogen viden om kodning. Med andre ord er det en virkelig nem måde at lave en smuk hjemmeside uden nogen som helst besvær.

WordPress bruges af over 30% af alle hjemmesider på internettet, hvilket er ret imponerende. Desuden driver det nogle af verdens mest populære hjemmesider, herunder The Guardian, Forbes og The New York Times. Jep – hvis det er godt nok for dem, er det godt nok for dig! 

I dette blogindlæg vil vi give dig en komplet begynderguide til WordPress. Vi viser dig, hvordan du opretter en WordPress hjemmeside trin for trin, og vi deler nogle nyttige tips og tricks, der kan hjælpe dig i gang. Ved slutningen af dette indlæg vil du have alt, hvad du har brug for at vide om WordPress og være godt på vej til at oprette din helt egen hjemmeside eller din egen blog.

Lad os komme i gang!

Sådan laver du et WordPress hjemmeside- trin for trin-guide 

Vælg dit domænenavn og hosting 

Det første skridt i oprettelsen af din WordPress hjemmeside er at vælge et domænenavn (det er det, som folk vil skrive i adresselinjen for at finde din hjemmeside) og webhosting (det er her, din hjemmeside bor på internettet) 

Der er masser af domænenavne og hostingudbydere derude at vælge imellem. Vi anbefaler dog, at du vælger Bluehost – de er et af de største hostingfirmaer i verden og en officielt anbefalet WordPress partner. Desuden tilbyder de et godt tilbud til nye kunder – du kan komme i gang med GoDaddy fra kun 2,95 $ om måneden!  

Installer WordPress 

Når du har valgt dit domænenavn og din hostingudbyder, er det næste skridt at installere WordPress på din server. Dette kan lyde kompliceret, men heldigvis gør Bluehost det super nemt. De har en såkaldt “one click install”-funktion, som tager sig af alting for dig med bare … du gættede det … et enkelt klik!  

Vælg et tema eller en skabelon

Nu hvor du har installeret WordPress på din server, er det tid til at vælge et tema eller en skabelon til din hjemmeside. Et tema styrer, hvordan din hjemmeside ser ud og føles – tænk farver, skrifttyper, layouts osv… Der findes masser af både gratis og betalte temaer, afhængigt af hvilken slags hjemmeside du ønsker at oprette. Du kan gennemse de forskellige temaer her. Hvis du ikke kan finde noget, du kan lide der, så er der også mange tredjeparts temashops som Themeforest, der sælger premium-temaer fra omkring 49 dollars stykket.

Tilpas din WordPress Hjemmeside

Når du har valgt et tema/skabelon til din hjemmeside, er det tid til at begynde at tilpasse det til dit brand/personlighed. Afhængigt af hvilket tema/skabelon du vælger vil der være forskellige tilpasningsmuligheder tilgængelige, men heldigvis kan de fleste ting ændres med få klik. For eksempel kan du med det populære Astra-tema nemt ændre ting som farver, typografi og layouts uden at du behøver nogen viden om kodning . Og hvis du ønsker mere kontrol over, hvordan din hjemmeside ser ud, så leveres alle temaer/skabeloner med detaljeret dokumentation, der forklarer, hvordan du foretager mere avancerede ændringer via kode .

Tilføj indhold

Nu hvor du har tilpasset din hjemmeside og fået det til at se ud præcis, som du vil have det, er det tid til at tilføje noget indhold! Denne del er virkelig op til dig og vil afhænge af, hvilken slags hjemmeside du forsøger at skabe . For eksempel, hvis du opretter en blog, så vil tilføjelse af indhold indebære at skrive blogindlæg . Men hvis du opretter en online butik, vil tilføjelse af indhold indebære tilføjelse af produkter, prisoplysninger osv…

Offentliggør din WordPress Hjemmeside!

Det sidste trin i oprettelsen af din WordPress hjemmeside er at offentliggøre det, så alle kan se det ! Hvis alt er gået efter planen, så bør dette være så simpelt som at klikke på en knap i dit WordPress dashboard .

Derefter vil din hjemmeside være live på internettet, så alle i verden kan se det !

Konklusion

Det behøver ikke at være svært eller dyrt at oprette dit eget WordPress hjemmeside. Med de rigtige værktøjer og viden kan du oprette en professionel hjemmeside på ingen tid. Vi håber, at dette indlæg har været nyttigt og givet dig alle de oplysninger, du har brug for for at komme i gang med WordPress! Held og lykke!

Hvis du stadig føler dig overvældet af processen med at oprette en WordPress hjemmeside og har brug for hjælp, så overvej at hyre ekspertteamet Get Consulting. De har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at skabe smukke, funktionelle professionelle og unikke hjemmesider, blogs og e-commerce ved hjælp af WordPress – kontakt dem i dag for at se, hvordan de kan hjælpe!

Vi håber, at dette har hjulpet med at give et indblik i hvor let wordpress virkelig er at bruge .

Hvis du nød denne artikel, er du velkommen til at dele den med andre, som måske finder den nyttig 🙂

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Flere artikler